keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Poliisivierailu

Kouluviikkomme alkoi poliisiasioissa. Onneksi poliisi oli koulussa kertomassa tärkeistä asoista oppilaille eikä selvittämässä rötöksiä.

Alussa konstaapeli Reinikainen kertoi välineistä, joita hän mukanaan kantaa. Kiinnostavaa oli kuulla, että poliisi tarvitsee hyvin harvoin työssään mitään aseita. Tärkein työväline on kynä ja paperi. Poliisi näytti kuitenkin oppilaille asekotelon, pampun, käsiraudat ja pippurisumutteen.

Oppilaille hän kertoi puhelimen ja netin käytöstä. Poliisilla menee nykyisin paljon aikaa myös netissä olevien asioiden selvittelyyn.

Keväällä aina ajankohtainen aihe on pyöräilykypärän käyttö. Poliisi kertoi, että tieliikennelaissa määrätään, että pyöräilijän on käytettävä kypärää.  Se on aivan yksiselitteinen asia eli kaikkien on pyöräillessään käytettävä kypärää, niin aikuisten kuin lastenkin. Tämä meidän kaikkien täytyy muistaa kun pyörät lähtevät taas liikenteeseen.

Konstaapeli Reinikainen kertoi vielä siitä kuinka toisille ihmisille puhutaan. Haukkuminen ja nimittely on kiellettyä ja siitä voi saada syytteen kunnianloikkauksesta.

Lopuksi oppilaat pääsivät tutustumaan poliisiautoon ja siellä olevaan tekniikkaan. Päivä oli mukava ja opimme taas uutta.
Konstaapeli Reinikainen kertoo työstään.

Tätä tarvitaan onneksi todella harvoin. Siis pamppua.

Tulevat poliisit?

Autossa on paljon tekniikkaa, jota pojat ihailivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti